BSc Rekreáció -és Életmód

A szakról röviden

A képzésben végzett hallgatók a sporttudomány, az egészségtudomány és a rekreáció menedzsment területén megszerzett differenciált ismereteikre támaszkodva képesek az egészség- és életmódkultúra feltételeinek megteremtésére, illetve fejlesztésére a különböző társadalmi rétegekben valamit a szociális, egészségügyi, nevelési intézményekben és civil szervezetekben. Továbbá képessé válnak a rekreációhoz, sporthoz kapcsolódó egyéb területeken szervezői, programvezetői, animátori és egyéb instruktori feladatok ellátásra.

A szakról bővebben: képzési program

Felvételi követelmények

 • Sikeres alkalmassági vizsga teljesítése a testnevelés érettségi vizsgával nem rendelkezők számára. Az alkalmassági vizsga részei:
  • Motivációs beszélgetés
  • 2 kilométer lefutása 12 perc alatt vagy 100 méter úszás a jelentkező által szabadon választott úszásnemben.
 • Az érettségi pont számításához két érettségi vizsgatárgyat kell választania a
  felsoroltakból:

  – biológia vagy idegen nyelv (angol, francia, német, olasz, orosz, spanyol) vagy magyar nyelv és irodalom vagy testnevelés vagy történelem vagy matematika vagy földrajz vagy ágazati szakmai érettségi vizsgatárgyként sport ismeretek (a jelentkezés során kettő választandó).

 • Orvosi alkalmasság igazolása: a formanyomtatvány orvos/sportorvos által történő kitöltése, és a felvi.hu dokumentumkezelő felületére feltöltése.

A pontszámításról és a felvételi követelményekről részletes tájékoztatást a felsőoktatási felvételi tájékoztatóban és a felvi.hu honlapon található.

2021. június 25. (módosítva: 2022. október 14.)